Suurkilpailufinalistit ensi viikon lauantaille selvillä

to elok. 15 22:59:00 2024

Killerillä vietettiin torstaina karsintojen iltaa, sillä päätapahtumina setvittiin finalistit Keskisuomalainen Derbyyn ja Finntack&Yara Kasvattajakruunuun. Lisäksi ohjelmassa oli Cartivet Meetingin karsinta – Keppariderbyn viimeistä karsintaa unohtamatta.

Keskisuomalainen Derbyn karsintavoittajiksi ravasivat Metsärinteen Pommi ja Vale-Elli.

Timo Tuomisen valmentama Metsärinteen Pommi oli menopäällä koko matkan ja piti loppuun saakka suuren ennakkosuosikin Paavolan Hurmoksen komennossaan. Voittotulos oli hurja 24,0/2140a. Oriin kasvattaja on Sirpa Kippilä ja omistajat Heikki Jämsänen, Harri Nieminen ja Timo Tuominen.

Henri Bollström tyylitteli Vale-Ellin kanssa helppoon voittoon jälkimmäisessä karsintalähdössä tuloksella 25,9/2140a. Päivi Kuusisto on kasvattanut Talli Elmostoliiton omistaman tähtioriin, jota valmentaa Pauli Raivio.

Keskisuomalainen Derbyn finaali juostaan lauantaina 24.8. ja ykköspalkinto on 36 000 euroa.

Finaalin lähtöradat:

1 Metsärinteen Pommi

2 Paavolan Hurmos

3 Tuhti-Kersantti

4 Vale-Elli

5 James

6 Tuulen Viljo

7 Vahvistus

8 Lujausko

9 Välkkeen Valtikka

10 Tervarin Toivo

11 Vänrikki

12 Myrskyluodon Janne

Finntack&Yara Kasvattajakruunun karsintavoittajat olivat Ava Di Alessia, Dorea Frido ja Marier Mili.

Ari Moilasen ajama Ava Di Alessia sai tehdä kärkipaikalla mieleisensä juoksun ja piti kovavauhtisessa lopetuksessa pintansa voittaen ajalla 16,6/2140a. Hannu-Pekka Korpi valmentaa Fire Circle Stablen kasvattamaa tammaa, jonka omistavat Fire Circle Stable ja Hoopee Racing Oy. Karin Vahesalu on hoitaja.

Toisessa karsinnassa nähtiin jännittävä loppumetrien vääntö, jossa Antti Teivaisen ohjastama Dorea Frido kurotti ykköseksi ohi niinikään vahvasti tsempanneista Wildrose Salasta ja Kiikku's Neasta. Dorea Fridon omistaja ja kasvattaja on Trading-Steiner Oy, Markku Nieminen valmentaa ja Taru Jukkola hoitaa. Voittotulos oli kova 13,4/2140a.

Marier Mili hallitsi viimeisintä karsintalähtöä johtopaikalta lopulta varmoin ottein. Hannu Torvinen ajoi Christa Packalenin valmentamaa, Marko Kitusen omistamaa ja Talli Raviriihen kasvattamaa viisivuotiasta. Voittoaika oli 14,1/2140a.

Viisivuotiaiden lämminveritammojen Finntack&Yara Kasvattajakruunu -finaali ravataan lauantaina 24.8. ja voittaja kuittaa 15 000 euron ykköspalkinnon.

Finaalin lähtöradat:

1 Ava Di Alessia

2 Dorea Frido

3 Fortunewheelgarden

4 Marier Mili

5 Yippee Ki Yay

6 Rivercapes Frozen

7 Star Angus

8 Rivercapes Royal

9 Ranch Whodidwhat

10 Wildrose Sala

11 Kiikku's Nea

12 Carelian Surprise

Cartivet Meetingin karsinnassa Tommi Kylliäisen ajama Com Rolf jatkoi voittoputkeaan, vaikka sai hyvän haasteen Open Stretchiltä kirineeltä Smokin Crazyltä. Kylliäinen narutteli myös valmentamansa All Out Youn ykköseksi 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Racing&Vapo Kasvattajakruunu-alkuerässä.

Torstain 15.8. ravien voittajat:

Ponilähtö: Tiinuliinu – Peppi Satosaari
Lähtö 1: Xanthia Kemp – Hannu Torvinen
Lähtö 2: Metsärinteen Pommi – Timo Tuominen
Lähtö 3: Vale-Elli – Henri Bollström
Lähtö 4: Ava Di Alessia – Ari Moilanen
Lähtö 5: Com Rolf – Tommi Kylliäinen
Lähtö 6: Dorea Frido – Antti Teivainen
Lähtö 7: All Out You – Tommi Kylliäinen
Lähtö 8: Marier Mili – Hannu Torvinen
Lähtö 9: Virran Välke - Sami Ikonen
Lähtö 10: Goodwin Zet – Santtu Raitala
Lähtö 11: Esmeralda Combo – Ilkka Korpi
Lähtö 12: Hetimite – Niko Jokela