to huhtik. 24 13:32:00 2014
Hevosen valmentaja Aleksi Haikarainen: "Ori oli äärimmäisen lahjakas jo heti nuorena mistä todisteena ori juoksi jo uransa kolmannessa startissa 3vuotiaana 1600m 12,8a ja voitti helposti pumpulit korvissa, ajamatta ja vielä pienellä 800m radalla.
Olen nähnyt vuosien saatossa monta nuorta hyvää lahjakasta hevosta ympäri maailmaa mutta en Irving Rivarcon veroista lahjakkuutta missään. Oriin omistaa isä ja poika Napolista ja he ostivat oriin 2vuotiaana Lutfi Kolgjinilta. Harri Rantasen kanssa olen pitänyt tiivistä yhteyttä ja sitä kautta olen seurannut tiivisti oriin uraa koska oriin lahjakkuus jäi mieleeni. Olin Rantasen tallissa käymässä kun Irving Rivarco saapui hänen talliin ja silloin sanoin Harrille että tässä on sulle paras hevonen jota olet koskaan valmentanut ja Harri hiukan epäili ja sanoi että älä hulluja puhu mutta Sweden Cupin voiton jälkeen soitin Harrille ja onnittelin hienosta voitosta ja muisteltiin Irving Rivarcoa ja Harri myönsi silloin että kyllä olit sittenkin oikeassa oriin suhteen silloin kun se tuli talliin...
Aleksi Haikarainen
Ensimmäiset sanani olen vanhempien mukaan sanonut Vermossa 80-luvulla ja toistanut kuuluttajan mukana sanat yksi, kaksi, aja! Isä omisti 80 ja 90-luvulla joitain ravihevosia ja kävimme lähes kaikki ravit vermossa seuraamassa ja noin 12vuotiaana minua rupesi kiinnostamaan mitäs tallialueella tehdään ja mitä siellä tapahtuu ja pääsin jonkinajan kuluttua pesemään ja harjaamaan hevosia ja siivoamaan karsinoita Pekka Korven Vermon talliin ja sieltä opin alkeet hevosenhoitajaksi.
Peruskoulun jälkeen kävin vuoden ammattikoulussa autoasentaja linjaa mutta hevoset vaan kiinnosti enemmän ja enemmän ja lopulta vuoden jälkeen lopetin opiskelut ja pakkasin 17-vuotiaana laukun ja lähdin hakemaan lisää oppia Tuomas Korvenojalta Ranskan tallista missä mm. Mika Forss oli silloin siellä töissä.
Sen jälkeen siirryin ensimmäisen kerran Italiaan ja Jerry Riordanin talliin ja sieltä matka jatkui Ruotsiin Stig H Johanssonille Stora Albyyn jonka jälkeen armeija kutsui. Armeijan jälkeen mietin mitä sitä tekisi ja pääsin muutamaksi kuukaudeksi Jimmy Takterin tallille Yhdysvaltoihin New Jerseyyn tutustumaan Amerikan raviurheiluun, sen jälkeen veri veti takaisin Italiaan ja Jori Turjalle jossa sain Irving Rivarcon passikseni. Italiassa vietin yhteensä pätkissä noin 4 vuotta.
Tämän päivän kuulumiset
Nyt olen asunut Suomessa viimeiset 3,5 vuotta ja pidetty pienellä kalustolla tallia yhdessä avovaimoni Outi Hantun kanssa. Olen pyrkinyt nuorempana aina maailman parhaimpiin ravitalleihin töihin että oppisin mahdollisimman paljon erilaisilta huippuvalmentajilta ja nyt katsotaan jäikö mitään mieleen niistä ajoista ja vuosista. Idea siihen että ori tulisi talliini kokemäelle lähti Harri Rantaselta joka asiaa ehdotti. Harri jutteli omistajien kanssa asiasta ja kun heiltä tuli vihreetä valoa niin sitten asiat on edennyt nopeasti.
Italian raviurheilu on menossa jälleen parempaan suuntaan mutta kun mietittiin Harrin kanssa että hevosella voisi olla täällä Suomessa myös hyvä mahdollisuus siitosoriiksi niin oli mahdollista saada tällainen huippuori Suomeen. Muutettiin avovaimoni kanssa Kokemäelle Seppo Markkulan entiseen tilaan viime juhannuksena ja päätettiin panostaa tosissaan raviurheiluun ja paljon nuoriin hevosiin ja myös 2 varsaa syntyy ensikeväänä yksi Andover Hallista ja toinen Irving Rivarcon isästä Ranskalaisesta Ganymedestä. Meillä on tällä hetkellä 11 hevosta ja niistä on muutama on starttari ja 2 siitostammaa ja loput on 2 ja 3 -vuotiaita koska olen ajatellut asian niin että nuorissa on tulevaisuus.
Tarkoitus on että mielummin niin että laatu korvaa määrän kuin toisinpäin vaikka karsinapaikkoja olisi 17 tallissa. Irving Rivarcossa on ehdottomasti parasta sen äärimmäisen kova nopeus ja sen mahtava fysiikka. Oriin suku on mielenkiintoinen vaihtoehto suomalaisille tammoille koska suurinosa siitostammoista on meillä Suomessa amerikkalais-sukuisia koska meillä on paljon amerikkalaisia ja amerikansukuisia siitosoreja ollut vuosiensaatossa paljon. Uskon että tämänpäivän hevosessa sais olla ripaus ranskalaista verta koska sieltä saadaan kovuutta ja kestävyyttä ja taas amerikkalaisista suvuista saadaan nopeutta ja hyvää ravia niin ehkä sitäkautta vois saada oikeinkin hyvän hevosen missä on nopeutta ja kestävyyttä. Irving Rivarcon isä on ranskalainen Ganymede ja emänisä on Arndon joka on mm. Pine Chipin isä niin tässäkin tapauksessa on saatu huippuori joka on amerikkalais-ranskalainen hevonen.
Mitä Killerin Eliittiin tulee niin uskon että voi tulla kova avaus kun harva eturivistä haluaa pidellä hevosta kiinni kun kyseessä on kuitenkin mailin pyrähdys. Ori oli täynnä räkää viime startissa ja heti startin jälkeen ori lääkittiin ja on pieni kysymysmerkki että onko se ihan 100% mutta täysin terveenä hevonen taistelee ilman muuta voitosta ja eteenpäin ajetaan heti lähdöstä lauantaina.