Raviurheilu

Ravihevonen on upea eläin ja monipuolinen huippu-urheilija, jonka hyvinvoinnista huolehditaan ensiluokkaisesti. Urheilijoita eli ravihevosia kaviourilla kopsuttelee yli kahdeksan tuhatta. Lisäksi kaikkien kilpailijoiden taustalla on monia muita tärkeitä henkilöitä. Ohjastajat, valmentajat ja hoitajat tekevät kaikkensa, jotta hevonen voisi hyvin ja yltäisi parhaimpaan suoritukseensa. Raviurheilu onkin voimakkaasti joukkuelaji.

Raveja ajetaan Suomessa jouluaattoa ja joulupäivää lukuun ottamatta joka päivä eli 363 päivää vuodessa. Viikon pääravipäivät ovat keskiviikko ja lauantai, jolloin kaviouralla nähdään usein parhaat hevoset. Reaaliaikaista kuvaa raveista välitetään TotoTV:n kautta joka raveista.

Raviurheilun erityispiirteenä on, että harrastajat ja ammattilaiset ikään ja sukupuoleen katsomatta kilpailevat samoissa lähdöissä. Raviurheilussa kilpailun voi aloittaa ponien parissa 9-vuotiaana ja hevosten kanssa 16-vuotiaana. Yläikärajaa lajissa ei ole.

Suomalaiset ovat intohimoista ravikansaa ja raviratoja Suomesta löytyy 43 kappaletta. Näistä radoista 19 on maakuntaratoja ja 24 kesäratoja, joissa nimensä mukaisesti kilpaillaan vain kesäisin. Maakuntaratoja sijaitsee nimensä mukaisesti ympäri Suomen maakuntia. Keski-Suomen pääravirata on Jyväskylän Killeri.Keski-Suomesta löytyy myös kolme kesärataa Pihtipudas, Hankasalmi ja Jämsä. Paikallisraveja Keski-Suomessa ajetaan myös esim. Karstulan, Konginkankaan ja Multian radoilla.

Raviurheiluun tutustut helposti pikaoppaan avulla!